Galerie De Roos van Tudor
;
 

 

17 april -
      30 mei

 

Mirka Farabegoli en José Witteveen werken in het brede domein van fotografie en grafiek.  In deze tentoonstelling zijn werken te zien waarbij beide disciplines gecombineerd zijn, in de vorm van fotografische etsen en risoprints. De kunstenaars werken sinds een paar jaar samen. Door de huidige omstandigheden zijn verschillende thema’s door elkaar gaan lopen.

 

Overheersend in deze tentoonstelling is Orlando, de hoofdpersoon uit het gelijknamige boek van Virginia Woolf.

De bijzondere, modernistische perceptie van tijd in Orlando en de rol die de natuur speelt in de omschrijving van de Zeitgeist, sprak beide kunstenaars erg aan.
Woolf spreekt bijvoorbeeld over het licht dat in vuur en vlam staat in de 18e, maar aan kracht verliest in de 19e eeuw. Ook in de kleine details komt dit thema terug; het staren naar een slak als symbool voor het verstrijken van de dag. 

 

Gender speelt een aanzienlijke rol in Woolf’s Orlando; de hoofdpersoon transformeert op mysterieuze wijze van jongeman naar vrouw en beleeft daardoor de wereld vanuit verschillende genderrollen. 

 

In de geëxposeerde werken zijn interpretaties te vinden van Orlando in het licht van de 21e eeuw, het identiteitsvraagstuk en de relatie tussen mens en natuur.


 


 

 

  

 

 

  

 

 

 

 


 
 
     
 

 

José Witteveen

 

        

 

 

       

 

 

 

 

 

  "Tarik"

 

          

 

 

 Mirka Farabegoli

                   
                            "La Signora di Meli"

 


                          

 

    

 

 

 

 

      

 

    

         
 

          

                                               

        

  

  

  

 

 

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy