Galerie De Roos van Tudor
 

Kristin Stobbink

 
 


I
n 2008 ben ik Beeldende Kunst en Vormgeving Docent gaan studeren aan de Noordelijke hogeschool in Leeuwarden. Tijdens mijn studie heb ik ervoor gekozen om een Minor in het buitenland te doen. In 2012 heb ik dan ook aan de Education University of Hong Kong gestudeerd. Daar heb onder andere  Printmaking gestudeerd en daarmee mij verder kunnen verdiepen in de mogelijkheden van Grafiek. In deze periode heb ik uitgebreid kunnen reizen in Mainland China en daar Chinese meesterwerken kunnen aanschouwen. Deze invloeden blijven zichtbaar in mijn werk, onder andere in het rijke kleurgebruik. Maar ook mijn beeldende verdieping naar de vormtaal van sumi-e die vooraf ging aan mijn reis naar Hong Kong is zichtbaar. De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden heeft een eigen grafische werkplaats, dat heeft mij de mogelijkheid geboden om nog een jaar prenten te kunnen maken en ook beeldend af te studeren met een serie etsen.

Op dit moment ben ik een jonge gedreven graficus en leraar beeldend op het voortgezet onderwijs (ISK). Ik ben werkzaam als kunstenaar in het Grafisch Atelier Friesland in Leeuwarden. Voor mij is het heel erg belangrijk om de verbinding te leggen tussen het kunstenaarschap en onderwijs. Om leerlingen hun talenten te laten ontdekken en de mogelijkheden te laten zien van hun eigen creŽrend vermogen. Ook hecht ik veel waarde aan mijn eigen ontwikkeling als kunstenaar. Ik werk daarom ook met regelmaat samen met andere kunstenaars aan kunstprojecten. 

 

 Het is in mijn werk als kunstenaar in de eerste instantie niet mijn bedoeling om mensen een betekenis op te leggen of hun eigen interpretatie te sturen. Maar in de gesloten bubbel van mijn eigen creŽrend vermogen - het moment wanneer de rest van de wereld niet bestaat stuur ik de toekomstige waarnemer toch zeer subtiel. Jij snapt net als menig dat de realiteit is dat wij mensen de schoonheid van de natuur eindig maken. Dat jij je kan afvragen waarom wij mensen bepaalde dingen doen, denken of (niet)zien. Je zou het werk een soort klankbord kunnen noemen.

 

 
 

 

 

 

 
            

 

       

 

    

 

     

 
   
   
   

           

    

 

           

 

         

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy