Galerie De Roos van Tudor
Pim Velthuizen

 

 

 

  Epoxy hars objecten 

In een mal giet ik tot wel 16 doorschijnende lagen epoxyhars, waarop en waarin ik allerlei materiaal aanbreng. Ik verwerk daarin acrylverf, maar ook keramische bolletjes, bladgoud, touw, bladeren, aarde en andere elementen. Zo kan ik complexe composities maken waar je doorheen kunt kijken. En vanuit elke kijkhoek ziet één werk er weer anders uit. Het is dynamisch. Door kleurgebruik en door de compositie van elke laag op elkaar af stemmen, creëer ik samenhang om de verbondenheid te tonen.

 

Mijn serie  ‘Unity in diversity’ is gebaseerd op het idee dat vanuit het ene het vele voortkomt. Of anders gezegd dat vanuit het ene een heel universum ontstaat als een hiërarchie van bewustzijn die zich ontwikkelt. Het werk bestaat uit een piramide van 10 keramische bolletjes met daarachter een vaag idee van een universum. Dit idee is ook weer bij Pythagoras terug te vinden  die via een pentagram het zelfde idee weergeeft.

 

Complexere objecten

Naast eenvoudige objecten maak ik ook  complexere werken die ik technisch steeds beter kan afwerken. In de serie 'Enclosed Inifinities' maak ik eerste één object dat ik vervolgens met touw omwikkel en opnieuw ingiet, zonder dat zichtbaar wordt dat het ene blok epoxyhars is gegoten in het andere.

 

  

 

 

 

 

 

 
     
 

   

    
 

 

    
     
 

 

     
 

 

 
     
 
       
 

 
                
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
 
 
     
     

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy