Galerie De Roos van Tudor
 

   Nikki Genee

 
 

Nikki Genee woont en werkt in Terband.

De abstracte schilderijen ontstaan intu´tief, het proces is volledig organisch en spontaan. 

Wat op het doek naar voren komt is een interne taal die persoonlijk is, maar tegelijkertijd universeel.

Net als een verhaal, is elk schilderij laag na laag opgebouwd (al dan niet met tekst), waardoor elk werk een rijke geschiedenis heeft.

De schilderijen zijn gemaakt in acryl, oliepastel, grafiet en spraypaint.

 
 

 

 

 

   

COLLATERAL BEAUTY (110 cm x 130 cm)

 

Het thema ‘Flower Power’ bracht mij, in de onwerkelijke tijd waar we in 2020 in leven, terug naar de basis van het bestaan waar duister en licht elkaar raken.

Elke tegenslag of duisternis heeft bijkomstige schoonheid in zich, al zal je dit op het moment van tegenslag misschien niet zien. Uit elke situatie, hoe verschrikkelijk ook, ontstaat iets nieuws zoals een inzicht of een verbinding en bloeit weer een bloem.

acryl, olie-pastel, grafiet en spraypaint.

 

 

 

 

 

 

"EYE AM”  (100x120 cm) 

 

Daar waar vormen verdwijnen en steeds minder te (be)grijpen zijn, is daar toch de drang naar iets figuratiefs. Dit manifesteert zich in de vorm van een oog, wat voor mij het symbool is van hoger bewustzijn; Eye am.

  

                                                                  

PUELLA”    (100x120 cm) 

 

Vanuit het niets ontstaat er iets. De roos is leidend en naarmate het schilderij vordert, vertelt het mij een verhaal over ontluikende liefde en krijgt het de titel Puella (Latijns voor meisje, jonge vrouw) als allegorie voor de lente. Ik ervaar het als bijzonder dat het schilderij mij gaandeweg vertelt waar het over gaat. Ik laat me dan ook graag meevoeren en verrassen. Let wel, dit is mijn interpretatie, het staat u geheel vrij uw gedachten hierover te laten gaan ;).

 

 

“SPACETIME” (100x120 cm) 


Laag over laag, krassend, wegwassend, verf en krijt strepend, ontstaat er een landschap voorbij tijd en ruimte. De relativiteitstheorie van Einstein lijkt er doorheen te komen, of deze nu waar is of niet. Waar ruimte en tijd relatief zijn, is de lichtsnelheid constant ( c = 299 792 458 m/s ).

 

 

"FONS" (80 x 160 cm)

 

Dit betekent bron in het Latijn, maar ook de lente. Ik heb alle seizoenen lief, maar met name het voorjaar. Alsof je na een periode van bezinning aan een nieuw schilderij begint, met een palet vol frisse inspirerende kleuren. Dit jaargetijde met haar bloesem springt er voor mij uit, de titel had dan ook Spring kunnen zijn J.

acryl, olie-pastel, grafiet en spraypaint.

 

 

 

"BUITENGEWOON" (60 x 90 cm)

 

Ik hou van haiku’s maken en van de natuur.

Een haiku is een kort, niet-rijmend gedicht en bestaat vaak uit 3 regels van 5, 7 en 5 lettergrepen en het thema is meestal een zintuigelijke ervaring.

 

In de boerderij waar ik woon zie ik door het keukenraam elke dag een merel (vaak met partner), zich wassend in een plas water of hippend op het gras op zoek naar een worm. Buiten zo gewoon, maar van binnen voelt dit voor mij buitengewoon.

acryl, olie-pastel, grafiet en spraypaint.

 

 

 

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy