Galerie De Roos van Tudor
 

Baukje de Loos

 
Baukje de Loos
 

"In mijn prenten zijn voorstellingen te zien van vooral interieurruimtes zoals huiskamers, cafés en restaurants. Daarin geef ik een suggestie van de onderlinge relaties en dialoog tussen de figuren. Ze lijken elkaar tegelijkertijd te ontwijken; Binnen de sociale relaties blijven de mensen personen op zich zelf.

Voor de toeschouwer werken mijn beelden van ruimtes als kleine kijkdozen waarin de kijker zich denkbeeldig erbij betrokken kan voelen. Men kan gissen naar wat er gaande is en naar de aard van de relaties tussen de zichtbare mensen. De vorm van de ruimte, het meubilair en de objecten hebben invloed op het gedrag, de houdingen van de personen, hun plaats in hun omgeving en ten opzichte van elkaar. Vaak bevinden er zich ook dieren in mijn grafiek. Hun rol houdt zich het midden tussen die van de mens en de dingen van de afgebeelde omgeving. Ze nemen deel aan de communicatie maar hebben hun eigen taalbegrip.

Mijn prenten ontstaan n.a.v. tekeningen die ik maak van mijn omgeving, tijdens mijn reizen, visites en cafébezoeken. In mijn grafiek maak ik uitsluitend zwart-wit prenten. In mijn diepdrukprenten gebruik ik alle technieken op een plaat: ets, aquatint, droge naald, mezzotint en vernis-mou. Het liefst gebruik ik kleine maten om het intieme van de situatie te benadrukken".

 

 
 

 

 

 

 
     
 


Bar V

Dwergpaarden

Interieur  V

 

 
     
 
Mannenhonden en slangen

Koffiebar

Interieur IV

 
     
 


Interieur met tafel (21,6 x 22,5 cm)

Computer (22,5 x 15,6 cm)

Dark Restaurant (22 x 29 cm)

 

 
     
 


Interieur 3

 

 
     
     

© Galerie De Roos van Tudor    Disclaimer    Privacy policy